Google sitemaps

Introduktion

Google Sitemaps funktionen sikrer at Googles søgemaskine finder og registrerer alle siderne på din webshop. Sitemappet er med andre ord et indeks over alle shoppens sider og ikke et prisfil (product feed), som i modsætning til sitemaps indeholder produktinformationer (priser, billeder, lagerstatus mv.). Du kan læse mere om prisfiler her, hvis du vil vide mere om prisportaler i shopsystemet.

I praksis

Sitemappet er en auto-genereret XML-fil, som er tilpasset standardformatet for Google Sitemaps. Du kan aktivere denne funktion under Apps > Søg på "google sitemap" og klik på knappen Installer app:

Når du har installeret appen klikker du på Indstillinger og slår sitemappet til på de sites hvor du ønsker det (knapperne i toppen vises kun, hvis du har flere sites):

Gem dine ændringer:

Copier linket til sitemappet:

URL'en skal herefter indsættes i Google Webmaster Tools. På denne måde får Google informationer om hele sidestrukturen på din webløsning.

• Vælg Sitemaps i venstremenuen, i Google Search Console
    • Indsæt URL'en du kopierer fra appen (som vist ovenfor), og indsæt den i feltet ud for sektionen Tilføj et nyt sitemap. Google Search Console vil herefter læse sitemappet igennem og registrere det på din konto, som vist i denne artikel

Hvad indeholder et sitemap?

Strukturen i shoppens Google sitemap ser således ud:

Benyt URL'en til at inspicere sitemappets XML-struktur i en browser eller kodeeditor. Hver enkelt side i shoppen (produkter, kategorier, indholdssider mv.) har således sin egen sektion med lokation (loc), dato (lastmod, produktkategorier undtaget) og prioritet (priority), der fortæller Google hvor vores indhold er placeret, hvornår det sidst er blevet opdateret og, hvilken prioritet det har i shoppen (0.1 = laveste prioritet, 1.0 = højeste prioritet). Det er ikke muligt at ændre i shoppens sitemap ud over synligheden af en given side (produkt, kategori osv.), hvilket opdateres i sitemappet når synligheden af siden ændres.

Nyttige links

• Læs mere om Google Search Console her
    • Læs mere om Google Analytics her
    • Læs mere om Google Tag Manager her
    • Hvis du vil læse om prisportaler (prisindeks) kan vi anbefale denne artikel
    • Læs mere om søgemaskineoptimering (SEO) i denne artikel