OnPay

Introduktion

Med en betalingsgateway fra OnPay kan dine kunder nemt og sikkert betale online med alle gængse betalingskort samt MobilePay og ViaBill. Da OnPay forhandles igennem os kan vores kundeservice være behjælpelig med opsætning og support.

En betalingsgateway fungerer som det mellemled der varetager formidlingen af transaktioner imellem shoppen og indløseren (i dette tilfælde Nets). OnPay er PCI certificeret hvilket betyder, at løsningen lever op til kortindustriens fælles sikkerhedsstandard og krav vedrørende datasikkerheden omkring betalinger. OnPay benyttes på utallige shops, både vores egne systemer og eksterne implementeringer til andre shopsystemer og websites mv.

Praktisk information

For at kunne tage imod betalinger i din shop skal du først og fremmest have en indløsningsaftale. En indløsningsaftale betyder at din virksomhed er godkendt til at tage imod kortbetaliner og kan omfatte et eller flere korttyper, alt efter hvilke kort din aftale med indløseren omfatter (dette aftales efter ønske med indløseren). I tilfældet med OnPay vil indløseren være Nets (se Nyttige links herunder).

Når Nets har godkendt din aftale (dette tager ca. 8-14 dage) modtager du en række numre til indsætning i OnPay, hvilket vi gennemgår længere nede i artiklen.
Bemærk: Fra du modtager oplysningerne fra Nets, går der 24 timer før aftalen er aktiv og kan benyttes online.

Hvordan fungerer det?

I praksis fungerer det således at kunden lægger varer i kurven, hvorefter kunden går til checkout i shoppen, indtaster sine oplysninger, evt. gavekort/rabatkoder, vælger fragt og betalingsmetode. Når betalingsvinduet åbnes, er dette et OnPay betalingsvindue som shoppen beder om at få vist ved at kontakte OnPay via integrationen. Når kunden har indtastet sine kortoplysninger, kontakter OnPay Nets som ud over at validere din indløsningsaftale gennemgår kundens kortoplysninger via kundens bank og gennemtvinger evt. 3D-Secure. Dette sker alt sammen i det øjeblik at kunden gennemfører sin betaling.

Når betalingen er godkendt, returnerer OnPay svaret til shoppen, som behandler ordren videre. Når du er klar til at sende varerne til kunden, hæver du pengene inde fra shoppens administration (dette kan også gøre dette direkte i OnPay, men er ikke nødvendigt med mindre jeres forretningsgang fordrer dette). Pengene reserveres altså på kundens betalingskort, hvorefter de hæves af shop-ejeren, når varen sendes. Hvis man ønsker at tilbageføre et beløb til kunden, gøres dette også fra shoppens administration. Informationer ved transaktionen vises på den pågældende ordre. Ønsker man at gå mere i dybden med en transaktion, kan transaktionsloggen i OnPay fortælle mere om forløbet.

Indløseren (Nets) står for udbetaling af de beløb du modtager for salg på din shop. Nets håndterer med andre ord pengene, der overføres til det kontonummer som din aftale er oprettet med ved Nets. Dette gælder også for MobilePay betalinger, der udbetales på samme måde som kort-transaktioner.
Bemærk: En indløsningsaftale kræver at du har et CVR-nummer. Du kan altså ikke oprette en indløsningsaftale uden først at oprette et momsnummer.

Værd at vide: Mht. overførsel af beløb fra Nets til shopejers bankkonto, så udspecificeres dankort transaktioner altid enkeltvis, fordi de er dagsafregnet. Internationale transaktioner (Visa/MasterCard mv.) udspecificeres samlet, fordi de opgøres med større mellemrum. Nets tilbyder ikke at man kan ændre på dette. Til gengæld sender Nets en PDF med udspecificering af transaktionerne, så informationerne er tilgængelige. Du kan ligeledes bede Nets om at udlevere informationerne i CSV-format, til import i økonomisystem mv. til afstemning.

Om 3D-Secure

3D-Secure og Dankort Secured by Nets er teknologier beregnet til at begrænse svindel ved online-handel. Dette betyder i praksis at kortholder (kunden) skal godkende sit køb via en SMS-kode som sendes til kundens telefon under betalingsproceduren, hvis ordren overstiger en foruddefineret beløbsgrænse. Er kundens telefonnummer ikke tilknyttet betalingskortet, bliver kunden bedt om at tilknytte sit telefonnummer via NemID, første gang et køb med 3D-Secure gennemføres.

3D-Secure gælder internationale kort (Visa/MasterCard mv.), hvor Dankort Secured by Nets gælder for Dankort. Sidstnævnte er Nets egen teknologi, som har mange ligheder med 3D-Secure (der er en international standard) omend de ikke er ens på alle punkter. 3D-Secure forudsætter at dette er inkluderet i din indløsningsaftale ved Nets. Herefter kan du slå 3D-Secure til i OnPay (dette kan være et tilkøb alt efter abonnementstype). Dankort Secured by Nets aktiveres direkte i OnPay og kræver ikke opsætning ved Nets.

• Beløbsgrænser for 3D-Secure: Som standard skal køb på 2000 DKK og derover gennemføres med en SMS-kode. Grænsen kan dog sænkes hvis der er mistanke om svindel, via adfærds vurdering i processen.
  • Beløbsgrænser for Dankort Secured by Nets: Som standard skal køb på 450 DKK og derover gennemføres med en SMS-kode. Grænsen kan dog sænkes hvis der er mistanke om svindel, via adfærds vurdering i processen.

Bemærk: Da MobilePay indbefatter validering af køberen under registrering og installation af appen, er der som standard ikke 3D-Secure på MobilePay betalinger. Dette kan dog tilkøbes ved Nets hvis man ønsker det.

Nyttige links

Opsætning af OnPay

Når du har modtaget informationerne til din indløsningsaftale, skal disse indsættes i OnPay. Hvis du ikke allerede har et OnPay abonnement kan du bestille dette via dit kundecenter, eller ved at kontakte vores kundeservice.

Du logger ind i onpay med e-mailadressen som du har oprettet dit OnPay abonnement med her. Hvis du endnu ikke har oprettet en adgangskode kan du klikke på "Forgot your password?" og angive din e-mailadresse i feltet.

Indløsningsaftalen består af følgende numre:

• Terminaloperatør forretningsnummer: 999999 (er ligeledes dit Nets aftalenummer)
  • Branchekode: 9999

Hvis du tager imod andre kort end Dankort vil aftalen også omfatte følgende:

• Internationalt forretningsnummer: 999999
  • Visa BIN kode: 99999
  • Mastercard BIN kode: 99999
  • Bemærk at American Express kræver et separat ID: 9999999

Bemærk: Skifter du bankkonto eller får nyt CVR-nummer kræver dette en ny indløsningsaftale ved Nets. I dette tilfælde er det vigtigt at du får afviklet evt. afventende transaktioner i OnPay, inden du sætter den nye aftale op i systemet.

Numrene i din indløsningsaftale indsættes i OnPay under Indstillinger > Indløsere som vist her:

Husk at aktivere Nets via knappen i topmenuen, som vist på billedet.

Bemærk: OnPay starter i testtilstand, for at du kan benytte OnPay testkort til at teste din opsætning. Når du er klar til at gennemføre et køb med et rigtigt betalingskort, skal du sætte OnPay i produktions tilstand. Dette gøres under Indstillinger > Generelle indstillinger > sektionen "Tilstand". OnPay tillader ikke at gennemføre køb på rigtige betalingskort, så længe OnPay er i testtilstand.

Opsætning af Hostedshop med OnPay

Når din indløsningsaftale er indsat i OnPay er du klar til at forbinde Hostedshop til betalingsløsningen. Dette kræver at du kopierer to ting fra OnPay:

• Gateway ID: 9999999999999999 (dit unikke OnPay ID)
  • Window secret: 9ac9d9e999d999d9bc9eb99f999ed99ca9a999999ae9e9999... (adgangsnøgle til OnPay)

Du finder dit OnPay Gateway ID under venstremenuen, når du er logget ind i OnPay:

Du finder din window secret key under menuen Indstillinger > Betalingsvindue, når du er logget ind i OnPay:

Værdierne indsættes i Hostedshop under Kontrolpanel > Betalingsmetoder > Kreditkortbetaling, hvorefter forbindelsen til OnPay etableres ved at klikke på Klik her for at etablere forbindelse:

1. Check at den korrekte OnPay version 3 er valgt
  2. Indsæt dit Gateway ID
  3. Indsæt window secret
  4. Klik Gem for at opdatere indstillingerne
  5. Etablér forbindelse til OnPay

Dette tager dig til et OnPay vindue hvor du skal godkende forbindelsen mellem shoppen og OnPay. Hvis du ikke allerede er logget ind i OnPay i din browser, skal du sørge for dette, før du kan etablere forbindelsen:

Har du ikke allerede opsat dine korttyper i shoppen skal dette gøres nu. Du finder opsætningen via samme fremgangsmåde som vist ovenfor, under Kontrolpanel > Betalingsmetoder > Kreditkortbetaling, klik derefter på Kortopsætning:

Aktiver de korttyper som du ifølge din indløsningsaftale har adgang til at benytte. Og husk at sæt leveringslandet på og klikke Gem til sidst. Leveringslandet fungerer som den overordnede aktivering af betalingsmetoden, så det er vigtigt at denne er sat, om du har et eller flere sproglag (sprogene vil i så fald vises i listen). Du kan læse mere vedr. betalingsmetoder her

Opsætningen er hermed gennemført og klar til test.