Kom godt i gang

Introduktion

At starte en webshop kan muligvis virke lidt uoverskueligt, indtil man lærer sin shop at kende og får et overblik over de ting som er nødvendige for at få shoppen online. Alt dette kan vi hjælpe med i denne guide. Det vigtigste er at du har en forretningsidé og en nogenlunde forestilling om hvordan du vil tilbyde dine produkter. Så skal resten nok løse sig i processen, da du automatisk kommer til at kende shopsystemet når du begynder at oprette produkter osv.

Ud over de indledende manøvrer som du finder herunder, har vi ligeledes en sektion nederst på siden, hvor du finder hjælp til at løse forskellige scenarier, alt efter hvordan du ønsker at bruge din webshop. Velkommen til Hostedshop!

Eksempel på vores designtemplate "Sprout". Du finder en oversigt over alle vores templates her.

4 nemme steps til at komme i gang

Herunder finder du 4 overordnede steps, som er væsentlige for at komme i gang:

1. Design
  2. Oprette produkter
  3. Betaling
  4. Fragt

Når du har gennemgået ovenstående steps, har du lagt fundamentet for at få din webshop i gang. Derudover er der naturligvis en række basale informationer, som du også skal vide omkring systemet. Herunder har vi gennemgået nogle af de væsentligste informationer.

Login

Du tilgår shoppens loginside via admin.hostedshop.dk.

Når du logger ind i Hostedshop, møder du denne loginside:

Log ind med de oplysninger du har modtaget ved oprettelse af dit abonnement. Hvis du ikke kan huske din adgangskode, kan du klikke på "Forgot your passowrd?" i logindialogen, som vist ovenfor.

Når du er logget ind, vil du møde denne startside:

1. Søgefeltet er ganske særligt, da det både kan benyttes til at fremsøge emner i shoppens administration, samt til at udføre "Hurtige handlinger" direkte fra søgeresultatet (oprette produkter osv.), samt til fremsøgning af links direkte i vores hjælpeunivers
  2. I sidemenuen har du adgang til størstedelen af shoppens funktioner. Det er via sidemenuen dit arbejde i shoppen foregår. Vi har placeret de vigtigste menupunkter, så de er lige ved hånden
  3. Hvis du ønsker at se shoppen udefra, altså som en besøgende kunde, kan du klikke på øjeikonet, ud for menupunktet Webshop
  4. Her finder du en aktuel oversigt over shoppens aktiviteter. I sektionen nedenunder kan du læse om de seneste nyheder, opdateringer og tilføjelser til Hostedshop
  5. Her finder du dine profiloplysninger til shop administrationen. Brugeren du er logget ind med, vil stå her

Bemærk: Inden du begynder at ændre på din webshop, anbefaler vi, at du indstiller din webshop til at være lukket. Dette betyder, at kunder ikke kan se den, før den er færdig, og den vil ligeledes heller ikke blive indekseret af Google. Dette gør du under Indstillinger > Webshopindstillinger > Generelt > Webløsning status (nederst på siden) sættes til "Lukket (offline)".

Åbn din webshop

Når du er færdig med opsætningen af din webshop, vil næste skridt være at få den online. Det gør du ved at gå ind og ændre status til "Åben (Online)", som beskrevet i bemærkningen ovenfor. Indtil du har fundet det domæne navn som du ønsker at benytte til netop din shop, benyttes et midlertidigt demo domæne. Shoppens domæne ligner derfor f.eks. "https://xxxxx9999999.mywebshop.io/" indtil du får dit eget domæne koblet på. Domæner kan bestilles på vores hjemmeside, og du er velkommen til at kontakte vores kundeservice hvis du har spørgsmål til domæner (se herunder).

Vær opmærksom på, at du i din prøveperiode afprøver vores Success pakke. Du kan derfor opleve færre integrationer og muligheder, hvis du vælger vores Start-up, Growth eller Advance pakker når du går fra demo til aktivt abonnement.

Sådan får du hjælp

Vi har sørget for, at du kan få hjælp 24/7 alle årets dage via vores online manualer og videoguides. Med Hostedshop har du også altid gratis support af selve Hostedshop-systemet, også selvom du stadig er i din prøve periode. Du er altid velkommen til at ringe til vores kundeservice, hvis du skulle få brug for hjælp.

Benyt venligst vores support ved hhv. ScanNet og Wannafind alt efter hvor du er kunde. Benytter du en af vores godkendte partnere som leverandør skal du kontakte dem direkte.

Introduktions video

Vi har lavet en introduktions video, som gennemgår systemets basale funktionalitet. Det er en rigtig god idé som nystartet webshopejer at sætte tid af til at se denne video igennem, da den giver en overordnet forklaring af hvordan man arbejder i shop systemet:

Oversigt

Klik på de orange ikoner for at læse mere om de forskellige områder i shoppen:

Shop front

(klik på de orange ikoner for at læse mere om de forskellige områder i shoppen)

Læs mere: her

Klik et vilkårligt sted for at skjule dialogen

Næste artikel i begynderguiden: Design

Nyttige links

• Vil du handle med erhvervskunder? Så se vores B2B guide
  • Vil du vide mere om at tage imod betalinger online? Så se vores artikel om kortbetaling med OnPay
  • Vil du sælge produkter i forskellige størrelser, farver osv.? Så se vores Guide til variantprodukter
  • Vil du sælge filer såsom lydbøger, manualer, software eller musik, som skal downloades? Så se vores artikel vedr. Filsalg
  • Ønsker du at benytte GLS, PostNord, DAO eller f.eks. Danske Fragtmænd til dine forsendelser? Så se vores artikel omkring Apps i Hostedshop
  • Du kan læse mere om billedformater og filstørrelser i denne artikel
  • Vil du nørde ekstra med farver i shoppens design? Så se vores artikel vedr. Ændring af farver og elementer med CSS