Reservation af købsbeløb (checkout)

Introduktion

Da visse typer af betalingskort (Visa, Visa Debit og Mastercard) fungerer således at købsbeløbet reserveres på kundens bankkonto straks beløbet godkendes i betalingsvinduet, er du som shopejer forpligtet til at informere dine danske kunder om dette. Påmindelsen skal ske så tæt på godkendelsen af betalingen som muligt og du kan derfor sikre dig ved, både at tilføje en besked i dit betalingsvindue, og under checkout (i shoppen), når kunden vælger betalingsmetode.

I denne guide viser vi med få trin hvordan du indsætter en påmindelse i shoppen. Vi har ligeledes en guide til indsættelse af påmindelsen i dit OnPay betalingsvindue som du kan læse her.

Sådan gør du

1. Gå til Indstillinger > Betaling:

2. Klik på Kreditkortbetaling (du kan også klikke på blyantikonet ude til højre):

3. Indsæt teksten (se afsnittet Vejledende tekster nederst i artiklen) i feltet Beskrivelse (DK):

4. Gem dine ændringer:

5. Gå til checkout for at sikre dig, at teksten vises ved valg af betalingsmetode, i overensstemmelse med anvisningerne:

6. Herefter tilføjes påmindelsen sammen med teksten om accept af handelsbetingelserne, nederst i checkout. Da teksten i dette felt er den del af standard teksterne i shoppens sprogfil skal du gå til Indstillinger > Sprog & domæner:

7. Klik på ikonet for redigering af den danske sprogfil:

1. Foretag en søgning på teksten "Jeg har læst og accepterer salgs- og leveringsbetingelserne" således at feltet med id checkout_step_four_accept_terms vises som resultat.
      2. Klik på Rediger.

8. Indsæt påmindelsen i feltet (se afsnittet Vejledende tekster nederst i artiklen):

9. Gem dine ændringer:

10. Gå til checkout for at sikre dig, at teksten vises ved accept af handelsbetingelser, i overensstemmelse med anvisningerne:

Vi anbefaler at du også tilføjer påmindelsen i dine handelsbetingelser (se sektionen Vejledende tekster for yderligere information).

Bemærk: Du aktiverer linket til handelsbetingelser under Indstillinger > Webshopindstillinger > Ordrer > Link til leveringsbetingelser.

Vejledende tekster

I vores eksempler har vi benyttet følgende tekster, der kan benyttes som rettesnor.

Tekst ved valg af betalingsmetode:

Ved betaling med Visa, Visa Debit og Mastercard, samt wallet-betalinger, reserveres købsbeløbet på din konto indtil betaling sker.

Tekst ved accept af handelsbetingelser:

Jeg har læst og accepterer salgs- og leveringsbetingelserne, og at der ved betaling med Visa, Visa Debit og Mastercard, samt wallet-betalinger sker en reservation af købsbeløbet på min konto, indtil betaling sker.

Begrebet wallet-betalinger dækker over tjenester som MobilePay, Apple Pay, Google Pay og Vipps mv.

Bemærk: Ovenstående kan benyttes som rettesnor til en generel formulering. Hvis du har spørgsmål af juridisk karakter, anbefaler vi, at du rådfører dig med en advokat.