Kortopsætning

Opsætning

Når du har indtastet indstillingerne for din betalingsgateway, skal du herefter vælge, hvilke kort du modtager på din webshop. Dette er afhængigt af den indløsningsaftale som du opretter ved din indløser. Du kan læse mere om indløsere i denne artikel.

Under Kontrolpanel > Betalingsmetoder > Kortopsætning finder du siden til aktivering af dine betalingskort (herunder også ViaBill og MobilePay):

Hvis du står på opsætningssiden, kan du også klikke på linket "kortopsætning" i toppen af siden, for at komme til opsætning af kort.

I oversigten kan du aktivere de kort, som er omfattet af din indløsningsaftale. Det er vigtigt at du sætter flueben ud for både kortlogo, leveringsland, og det sproglag hvor du ønsker kortet aktivt:

Hvis du ønsker at rette titlen for den pågældende opsætning, klikker du bare i feltet og skriver en ny. Husk at gemme ændringer du har foretaget.

Ønsker du f.eks. at aktivere MobilePay (dette kræver at du tilkøber MobilePay), så gøres dette nederst på siden, på samme måde som kortopsætningen ovenfor:

Du vil flere steder i valget af korttyper finde samlede typer, hvor Dankort, Visa/Dankort, MasterCard osv. er samlet i én pulje.
Du kan vælge disse sammenlagte typer, hvis du vil sørge for, at dine kunder får så få valg som muligt. Opdelingen af kort i forskellige puljer, kan også benyttes til at differentiere mellem leveringslande, og opsætning af kortgebyr for individuelle korttyper.

Kortgebyr

Bemærk: Den 1. januar 2018 blev det vedtaget, at det ikke længere er tilladt at opkræve gebyr på kreditkortbetalinger for slutkunder i Danmark. Bemærk, at der dog stadig kan opkræves gebyrer for brug af korttyper udstedt uden for EU. Hvis der er tale om Diners Club og American Express, kræves det, at I har en direkte indløsningsaftale med hhv. Diners Club og/eller American Express. Det er også tilladt at opkræve kortgebyrer på firmakort. Opkræver I gebyrer i denne sammenhæng, skal satserne angives i jeres handelsbetingelser .

Hvis du ønsker at køre med individuelle kortgebyrer, kan det være en god ide at dele betalingerne op. Dermed kan du gøre betaling med Dankort gratis men pålægge gebyr for MasterCard betaling.
Du aktiverer kortgebyr, ved at trykke på plusset til højre under Administration.
Bemærk, at kortgebyr skal opsættes i Hostedshop administrationen, og ikke i den pågældende betalingsløsning.

I eksemplet nedenunder er følgende kortgebyr pålagt internationale MasterCard betalinger:

Køb mellem 1-200 DKK pålægges 2% i gebyr.
Køb mellem 201-1000 DKK pålægges 1,5% i gebyr.
Køb mellem 1001-100.000 DKK pålægges 1% i gebyr.

Nyttige links

• Generel information vedr. indløsningsaftaler til modtagelse af kortbetaling, og opsætning af OnPay betalings gateway finder du her
  • Opsætning af ViaBill
  • Opsætning af MobilePay
  • Behandling af ordrer
  • Læs om moms i denne artikel