Databehandling

Introduktion

Efter indførelsen af Persondataforordningen (GDPR) er det blevet et krav at håndtere persondata, som i dette tilfælde er dine kunders data i webshoppen, i henhold til disse regler. Hostedshop har derfor en række værktøjer til at automatisere anonymisering og sletning af bruger data, hvilket vi vil gennemgå i denne artikel. Du kan læse mere om Persondataforordningen her.

Opsætning

Under fanen Databehandling har du følgende muligheder:

1. Aktivér automatisk datahåndtering: Slår automatisk databehandling til på din løsning.
  2. Slet inaktive brugere: Sletter inaktive brugere på websitet, efter det antal år du vælger.
  3. Slet nyhedsbrevstilmeldte der er afmeldt: Sletter afmeldte nyhedsbrevsmodtagere på websitet, efter det antal år du vælger.
  4. Ordrer skal anonymiseres: Anonymiserer dine ordrer på websitet, efter det antal år du vælger. (Ordrene beholdes, men alt persondata anonymiseres)
  5. Fakturaer skal anonymiseres: Anonymiserer dine faktura på websitet, efter det antal år du vælger. (Fakturaerne beholdes, men alt persondata anonymiseres)
  6. Aktivitetsoversigt: Her kan du se aktivitetsoversigten over de databehandlinger der er foretaget på din løsning.

Behandling

Der slettes ikke noget uden shop-ejers godkendelse. Anonymiseringen igangsættes af brugeren på anfordring af shoppens interne notifikations system, når det er tid til at behandle planlagte anonymiserings- og slette opgaver.

Værd at vide: Du kan læse mere om Persondataforordningen (GDPR) her.