SEO Redirects

Introduktion

Med SEO Redirects er det muligt at bestemme hvordan din side skal reagere hvis den indtastede URL ikke findes. Dette hjælper f.eks. besøgende søgemaskinerobotter med at indeksere dine aktuelle sider korrekt. Har man f.eks. ikke styr på sine redirects kan man risikere at få en lavere placering på søgemaskinerne, fordi indholdet enten ikke eksisterer eller svarer til forventningerne fra sidste indeksering. SEO-redirects gør det muligt at omdirigere links ude på nettet, som du måske ikke selv har oprettet (eller har mulighed for at ændre) til andet relevant indhold, hvis den originale side ikke længere eksisterer.

I praksis

Under Kontrolpanel -> SEO-redirects har du følgende muligheder:

Opret redirect: Her kan du oprette en ny redirect.

URL fra: Her indtaster du den gamle URL:
Det kan enten være en fuld url eller dele af en url efterfulgt af "*" (stjerne).
Bruges stjerne-notation vil den matche alle URL's, der starter med den indtastede URL efterfulgt af ét eller flere vilkårlige tegn.

F.eks. vil
"http://testshop.dk/gammelurl/*"
matche både:
"http://testshop.dk/gammelurl/side1/" og
"http://testshop.dk/gammelurl/side2/"

Dette kan bruges til at redirecte flere forskellige lignende URLs til én bestemt URL med en enkelt linje.

På grund af *-reglen kan flere redirects matche den samme URL. Derfor gælder det, at det altid er den længste matchende "URL Fra", som bestemmer, hvor der redirectes hen.
Hvis du eksempelvis har opstillet reglerne

"http://testshop.dk/gammelurl/*" og
"http://testshop.dk/*"

og den besøgende så taster
"http://testshop.dk/gammelurl/side1/"

vil det være:
"http://testshop.dk/gammelurl/*"
som bestemmer redirected, da den er det længste match af de to redirects.

Bemærk: Vær opmærksom på ikke at have URLs der redirecter til hinanden, hvilket resulterer i et uendeligt loop.

URL til: Her indtaster du den nye URL.

Type: Her kan du enten vælge imellem Permanent (301), Midlertidig (302) eller Nedlagt (404). Bruges 404 (Nedlagt), er "URL til" ikke nødvendig, da denne bruges til at signalere, at siden er nedlagt og ikke vil dukke op igen.

Opsummering:

• 301: Fortæller klienten at siden er flyttet permanent, fra adressen i "URL fra" til adressen i "URL til"
  • 302: Fortæller klienten at siden er flyttet midlertidigt. Originaladressen holdes derfor stadigt for gældende
  • 404: Fortæller klienten at siden er nedlagt

Tvunget: Normalt vil en SEO redirect kun anvendes, hvis der ikke findes indhold på "URL fra". Hvis denne boks bliver krydset af, vil linket blive anvendt uanset hvad.

Tryk Gem for at sætte de nye redirects i gang.

Nyttige links

• Læs mere om generel søgemaskineoptimering (SEO) i denne artikel
  • Læs mere om indstillingerne for søgemaskineoptimering i Hostedshop i denne artikel
  • Læs mere om datafelter for SEO-redirects i denne artikel