jQuery

I denne artikel:

jQuery er et Javascript værktøj eller bibliotek, som vi har gjort tilgængelig med app.js filen. Det vil sige at du lige som vores udviklere har tilgang til at bruge dem på de templates du udvikler ved Hostedshop.

Ved Hostedshop vil vi tilstræbe altid af have den seneste version af version 1 fra jQuery. jQuery udvikles i to forskellige versioner, en version 1 og en version 2. Version 2 er til nye og moderne browsere, version 1 understøtter en bredere vifte af browsere, så derfor har vi valgt at bruge version 1 ved Hostedshop.

jQuery der kan tilgåes via $ variablen, indeholder en masse spændende værktøjer der gør det nemmere at arbejde med browseren og HMTL. jQuery indeholder kort fortalt værktøjer til at vælge/finde og ændre HTML elementer, værktøjer til animation og værktøjer til at at fortage AJAX (asynkrone) kald. Især funktionen med at vælge/finde HTML elementer er nemmere end standard Javascript tilgangen og vil også være genkendelig, hvis du er vant til at bruge HTML og CSS, i det jQuery arbejder med samme selectors som du finder i CSS.
    Vil du vide mere om jQuery kan du finde information på det på deres hjemmeside og i deres dokumentation på http://jquery.com.

Eksemplerne forneden viser kort hvordan jQuery kan bruges:

Vælg et #id element

(function () {
        var element = $("#element");

Vælg et .class element

(function () {
        var element = $(".element");

Skjul et element

(function () {
        $("#element").hide();

Slet et element

(function () {
        $("#element").remove();