Nyttige links frontend

I denne artikel:

Faste sider

Følgende faste sider er standard på fronten af Hostedshop (også kaldet "frontend"), der refererer til den del af shoppen du besøger som kunde. Du skal derfor kende disse, hvis du f.eks. vil lave links til en eller flere af siderne i Hostedshop:

Side navn Standard link Kun webshop
Log ind /log-ind/
Log ud /_source/modules/user/user.actions.php?action=logout
Log ud, nye designs /actions/user/logout
Opret bruger /opret-bruger/
Ansøg om bruger /ansoeg-om-bruger/
Mine oplysninger /mine-oplysninger/
Skift adgangskode /skift-adgangskode/
Glemt adgangskode /glemt-adgangskode/
Nyhedstilmelding /tilmeld-nyhedsbrev/
Tip en ven /tip-en-ven/
Sitemap /sitemap/
Mine ordrer /mine-ordrer/ x
Indkøbskurv /kurv/ x
Bestilling /bestilling/ x
Filsalg download /filesale-download/ x
Gaveliste /gaveliste/ x
Hent alle produkter på tilbud /shop/?sale x
Hent alle nye produkter
(Oprettet indenfor 30 dage)
/shop/?new x
Brand /shop/?brand=

Bemærk: "/shop/" er navnet på dit produktkatalog. Hvis denne er omdøbt til noget andet, skal linket som vist i ovenstående eksempel naturligvis også ændres.

Åben indkøbskurv

Med modulet åben indkøbskurv, kan du tilføje produkter til indkøbskurven, via et link. Det kan f.eks. være et link i et nyhedsbrev eller på Facebook mv. Der er flere forskellige måder at strukturere linket på, alt efter hvad man vil bruge af parametre. Linket kan modtage følgende parametre:

• sku = Varenummer (kan være både produkt og/eller variant)
  • product = ID for produkt
  • variant = ID for variant (ved variant produkt)
  • amount = Antal (uden amount sættes 1)

Linket skal enten indeholde "sku" ellers "product".

Hvis man ønsker at linke direkte til et hovedprodukt, kan linket se således ud:

• www.minshop.dk/actions/cart/add/?sku=P1&amount=1
  • www.minshop.dk/actions/cart/add/?product=123&amount=2

Hvor "sku" er varenummer (i dette tilfælde = P1), 123 er lig med produktets ID og "amount" er antallet der skal tilføjes i kurven.

Hvis man ønsker at linke direkte til et produkt med varianter, med produktets ID, skal linket se således ud:

• www.minshop.dk/actions/cart/add/?product=123&variant=10&amount=1

Hvor 123 er lig med produktets ID, 10 er lig med variantens ID og "amount" er antallet der skal tilføjes i kurven.

Udvidet åben indkøbskurv

Udvidet åben indkøbskurv tilføjer nye parametre til det eksisterende modul. Parametrene er som følger:

titel = Produkt titel
pris = Produkt pris

For at benytte den udvidede åbne indkøbskurv skal du aktivere indstillingen i administrationen. Indstillingen findes under Kontrolpanel > Indstillinger > Produkter. De nye indstillinger er som følger:

• Udvidet åben indkøbskurv = Aktiverer/deaktiverer den udvidede åbne indkøbskurv funktionalitet.

Her ud over skal der vælges en (eller begge) af følgende metoder der sikrer at links til udvidet åben indkøbskurv ikke misbruges:

• Tilladte IP-adresser = Semikolonsepareret liste over tilladte IP-adresser. Dette er IP'en på klienten som linket til åben indkøbskurv kan benyttes af. Listen over IP-adresser hjælper med at forhindre misbrug af linket til åben indkøbskurv
  • Hemmelig nøgle = En nøgle som indtastes og derefter deles med den eksterne partner som ønsker at generere links til åben indkøbskurv. Den hemmelige nøgle er en sikring af de links der genereres, som validerer linkets indhold og derved sikrer at variablerne såsom titel og pris ikke kan ændres af slutbrugeren

Generering af kode-variabel til udvidet åben indkøbskurv ud fra hemmelig nøgle

Der genereres en SHA1 af <SHARED_SECRET> + værdierne af de argumenter der sendes i rækkefølgen de optræder i linket, hvor <SHARED_SECRET> er den indtastede kode i administrationen.

Eksempel link: www.minshop.dk/actions/cart/add/?product=1&variant=2&amount=3&price=4

Kode: sha1(<SHARED_SECRET>1234) = cc0708ca6be101abc6a3ea1f4dae5d36aa4b1480

Endeligt link: www.minshop.dk/actions/cart/add/?product=1&variant=2&amount=3&price=4&code=cc0708ca6be101abc6a3ea1f4dae5d36aa4b1480

Eksempel i PHP:

$args = [
    'product' => 1,
    'variant' => 2,
    'amount' => 3,
    'price' => 4
    ];

$args['code'] = sha1(SHARED_SECRET . implode($args));

$url = 'https://www.minshop.dk/actions/cart/add/?' . http_build_query($args);

URL/link struktur

URL/link strukturen på frontenden er opbygget efter følgende princip:

www.domæne.dk/side/kategori/artikel/

• /side/ = Unik side titel
  • /kategori/ = Unikt ID efterfulgt af kategoriens titel
  • /artikel/ = Unikt ID efterfulgt af artiklens titel

For et produkt er det f.eks.:

www.domæne.dk/shop/1-flotte-t-shirts/1-hvid-v-hals-t-shirt/

Bemærk: Alle URL's genereres med små bogstaver og uden specialtegn, som dikteret af standarden for URL.

URL-parametre

Sprog: Hvis du ønsker at linke direkte til et produkt mv. på et specifikt sproglag (hvis du har flere sprog) kan dette gøres ved at tilføje et parameter til URL'en:

• .../side/?lang=dk  (Linker til en side på det danske sproglag)
  • .../kategori/?lang=se  (Linker til en kategori på det svenske sproglag)
  • .../artikel/?lang=no  (Linker til en artikel på det norske sproglag)

Valuta: Hvis du ønsker at linke til et produkt med en specifik valuta (hvis du har flere tilgængelige valutaer) kan dette gøres ved at tilføje et parameter til URL'en:

• ...URL/?currency=nok

Sprog og valuta: Ønsker du f.eks. at linke til dit tyske sproglag med dansk valuta (dette er bare et eksempel), gøres det således:

• ...URL/?lang=de & currency=dkk

Sessions-ID

Hvis du har flere sites på din shop og har aktiveret deling af indkøbskurv (på tværs af sites), vil du kunne benytte følgende link til at overføre kundens indkøbskurv imellem sites, via kundens sessions-ID:

• Følgende Smarty link benyttes til overførsel af kurv: /?transferCart={$client.sessionId}

Bemærk: Multishop funktionaliteten er et tilkøb til Hostedshop. Du kan læse mere om Multishop her.

RSS

For at benytte RSS feed skal dette først være slået til i Hostedshop. Du finder indstillingen for dette under Kontrolpanel > Indstillinger > Generelt:

Du finder RSS-linket til din webshop her:

• For produkter: Under Webshop > Produktkatalog > RSS (i toppen)
  • For nyheder og blog: Via Sidetræ > Blog eller Nyheder > RSS (i toppen)