Nyttige links frontend

I denne artikel:

Faste sider

Følgende faste sider er standard på fronten af Hostedshop (også kaldet "frontend"), der refererer til den del af shoppen du besøger som kunde. Du skal derfor kende disse, hvis du f.eks. vil lave links til en eller flere af siderne i Hostedshop:

Side navn Standard link Kun webshop
Log ind /log-ind/
Log ud /_source/modules/user/user.actions.php?action=logout
Log ud, nye designs /actions/user/logout
Opret bruger /opret-bruger/
Ansøg om bruger /ansoeg-om-bruger/
Mine oplysninger /mine-oplysninger/
Skift adgangskode /skift-adgangskode/
Glemt adgangskode /glemt-adgangskode/
Nyhedstilmelding /tilmeld-nyhedsbrev/
Tip en ven /tip-en-ven/
Sitemap /sitemap/
Mine ordrer /mine-ordrer/ x
Indkøbskurv /kurv/ x
Bestilling /bestilling/ x
Filsalg download /filesale-download/ x
Gaveliste /gaveliste/ x
Hent alle produkter på tilbud /shop/?sale x
Hent alle nye produkter
(Oprettet indenfor 30 dage)
/shop/?new x
Brand (producent) /shop/?brand=

Bemærk: "/shop/" er navnet på dit produktkatalog. Hvis denne er omdøbt til noget andet, skal linket som vist i ovenstående eksempel naturligvis også ændres.

Åben indkøbskurv

Med modulet åben indkøbskurv, kan du tilføje produkter til indkøbskurven via et link til shoppen.
Du kan læse mere om åben indkøbskurv, samt udvidet åben indkøbskurv i denne artikel.

URL/link struktur

URL/link strukturen på frontenden er opbygget efter følgende princip:

www.domæne.dk/side/kategori/artikel/

• /side/ = Unik side titel
  • /kategori/ = Unikt ID efterfulgt af kategoriens titel
  • /artikel/ = Unikt ID efterfulgt af artiklens titel

For et produkt er det f.eks.:

www.domæne.dk/shop/1-flotte-t-shirts/1-hvid-v-hals-t-shirt/

Bemærk: Alle URL's genereres med små bogstaver og uden specialtegn, som dikteret af standarden for URL.

URL-parametre

Sprog: Hvis du ønsker at linke direkte til et produkt mv. på et specifikt sproglag (hvis du har flere sprog) kan dette gøres ved at tilføje et parameter til URL'en:

• .../side/?lang=dk  (Linker til en side på det danske sproglag)
  • .../kategori/?lang=se  (Linker til en kategori på det svenske sproglag)
  • .../artikel/?lang=no  (Linker til en artikel på det norske sproglag)

Bemærk: Husk at tilføje hvilket site du ønsker at tilgå med det valgte sprog "&store=1". Dette gælder uanset om du har ét eller flere sites oprettet på din shop.
Eksempel: ...URL/?lang=uk&store=1

Valuta: Hvis du ønsker at linke til et produkt med en specifik valuta (hvis du har flere tilgængelige valutaer) kan dette gøres ved at tilføje et parameter til URL'en:

• ...URL/?currency=nok

Sprog og valuta: Ønsker du f.eks. at linke til dit tyske sproglag med dansk valuta (dette er bare et eksempel), gøres det således:

• ...URL/?lang=de & currency=dkk

Husk at tilføje hvilket site du ønsker at tilgå, med det valgte sprog.
Eksempel: ...URL/?lang=de & currency=dkk&store=1

Sessions-ID

Hvis du har flere sites på din shop og har aktiveret deling af indkøbskurv (på tværs af sites), vil du kunne benytte følgende link til at overføre kundens indkøbskurv imellem sites, via kundens sessions-ID:

• Følgende Smarty link benyttes til overførsel af kurv: /?transferCart={$client.sessionId}

Bemærk: Multishop funktionaliteten er et tilkøb til Hostedshop. Du kan læse mere om Multishop her.

RSS

For at benytte RSS feed skal dette først være slået til i Hostedshop. Du finder indstillingen for dette under Kontrolpanel > Indstillinger > Generelt:

Du finder RSS-linket til din webshop her:

• For produkter: Under Webshop > Produktkatalog > RSS (i toppen)
  • For nyheder og blog: Via Sidetræ > Blog eller Nyheder > RSS (i toppen)