Billedelement

Introduktion

Under Billedelement kan du tilføje ét eller flere billedbannere til din side. Billederne placeres i en billedkarrusel, som (hvis der er mere end ét billede) roterer med et tidsinterval på den pågældende side:

Du finder billedelementet under Sidetræ > Den ønskede side (f.eks. Forside) > Billedelement som i dette eksempel. De to faneblade Billeder og Indstillinger bruges til hhv. at tilføje billeder og justere billedkarrusellens egenskaber. Begge vil blive gennemgået i artiklen.

Generelt

1. Upload fil: Her kan du uploade et billede fra din computer.
  2. Vælg fil: Her kan du vælge en billedfil som allerede findes under Filhåndtering i din webshop.
  3. Gem: Når du har gennemført en af ovenstående muligheder, skal du klikke Gem, hvorefter billedet tilføjes din side.
  4. Ekstra info: Hvis du ønsker at vise en overlay-tekst på dit billede, samt evt. link til en produktkategori mv. gøres dette ved at klikke på Ekstra info. Du kan ligeledes aktivere periodestyring i denne dialog:

Efter indsættelse af værdierne i denne dialog, vises resultatet på det pågældende banner:

Bemærk: Hvis du ønsker at kunden skal kunne klikke på dit banner, skal feltet Link enten indeholde et link til en side, produktkategori eller produkt i shoppen, eller til en ekstern side på nettet. Hvis du linker til en side i shoppen, behøver du ikke indsætte hele URL'en, som vist i eksemplet herover, hvor vi linker til produktkataloget ved at benytte "/shop/", uden domænet foran. Linker du derimod til en side ude på nettet, skal du have hele URL'en med. Du kan lade feltet være tomt, hvis der ikke skal være mulighed for at navigere via banneret.
  5. Sortering: Sortering af rækkefølge sker med drag-and-drop (Klik på linjeikonet til venstre og træk billedet op eller ned i listen af billeder), eller ved at ændre værdien i sorteringsfeltet. De øverste billeder/laveste værdier vises først på den pågældende side.
  6. Slet: Her sletter du det pågældende billede, hvorefter det forsvinder fra billedkarrusellen.

Indstillinger

1. Hvis den side du tilføjer billeder til, har et banner med flere billeder, kan du her vælge hvilken rækkefølge de skal vises i.
  2. Vis billeder på anden side: Her kan du vælge om du vil vise forsidebanneret på pågældende side.
  3. Automatisk nedarvning: Her kan du vælge om du vil vise forsidebanneret på pågældende side. (forskellen fra ovenstående er, at denne automatisk opdateres fremover).
  4. Højde (pixels): Her kan du vælge at indstille højden manuelt.
  5. Visningstid per billede (ms): Her kan du vælge hvor lang tid hvert billede skal vises.
  6. Gem: Her kan du vælge at gemme indstillingerne på denne side og tjekke af at disse unikke egenskaber ikke bliver overskrevet af andre sider.
  7. Gem på alle sider: Gem disse billeder og indstillinger på alle sider.

Størrelser på billedelement

Billedelementet har forskellige størrelser, alt efter hvilket design man benytter sig af. Herunder har vi udvalgt nogle eksempler du kan gå ud fra. Vi har ligeledes en oversigt hvor du kan læse mere om egenskaberne for de forskellige designs. Du kan finde oversigten her.

Rooty, Palette og Ilumina + deres undertemaer:

I disse designs er billedelementet som udgangspunkt 1240 x 440px

Classic + undertemaer:

I dette design er billedelementet som udgangspunkt 918 x 390px.

Memento (tilkøb):

I Memento er der to mulige indstillinger.

Forsideslider i fuld bredde:

1240 x 440px

Forsideslider med side-billede:

I denne opsætning, skal billedelementet have størrelsen 820 x 340px og billedet skal være 400 x 340px.

Galaxy (tilkøb):

Galaxy designet er værdsat for sit store forsidebillede.

Bredden skal være 1500px, højden kan man selv bestemme. Man skal være opmærksom på at kategori-menuen, "skærer" bunden af billedet.

Bemærk: Da Hostedshop benytter responsivt design som skalerer visningen efter skærmstørrelse, vil bannere blive skaleret automatisk. Som udgangspunkt forsøger Hostedshop at vise hele billedet. Dette kan dog være begrænset i nogle formater, da billedet holdes i det korrekte højde/breddeforhold.

Andre tilpasninger

Hvis du ønsker at ændre grafikken der benyttes til bladre funktionen (højre og venstre pilene), samt punkterne for indikation af billedrotationen (se screenshot herunder), så skal dette gøres ved tilpasning af shoppens designfiler. Og da størrelsen på billedelementet er dikteret af den valgte designtemplate, som reagerer dynamisk i forhold til f.eks. mobilvisning, vil tilretning af bannerstørrelser ligeledes skulle foregå i shoppens designfiler. Du kan læse mere om avanceret tilretning af design her. Bemærk: Vi supporterer ikke tilpasset kode i designfilerne. Vores kundeservice kan dog henvise til en designpartner, hvis du ønsker assistance til evt. tilpasninger af shoppens designfiler.

Nyttige links

• Læs mere om billedformater og filstørrelser her
  • Find manualen til din valgte design template her for yderligere information om de forskellige design templates
  • For mere information vedr. avanceret tilpasning af design templates se venligst denne artikel
  • Vi kan også anbefale denne artikel hvis du f.eks. ønsker at ændre farver på bannertekster mv.