Sikker redigering via templatekopi

I denne artikel:


 

Introduktion

Hvis du ikke ønsker at arbejde på dit aktive design, kan du oprette en kopi af det aktive design, for herefter at arbejde på den inaktive kopi. Dermed kan ændringerne ikke ses på shoppen, før du er tilfreds med resultatet, hvorefter du kan aktivere den tilrettede kopi. Med denne metode har du en sikker måde at foretage større ændringer i dit design, uden at ændringerne påvirker dit aktuelle design på shoppen.

Data som er omfattet af denne metode: Alle indstillinger du finder bag knappen Ret design, samt alle template filer som findes bag knappen Rediger filer. Det gælder med andre ord kun den del af design manageren, som du tilgår via de to redigeringsknapper, og ikke shoppens øvrige indstillinger, som sættes uafhængigt af design manageren.

 

Opret templatekopi

Vi starter med at oprette en kopi af det aktive design:

  1. Klik på tandhjulsikonet ud for din aktive design template
  2. Vælg "Opret kopi" i menuen

Herefter oprettes en kopi af den pågældende design template, som placeres under inaktive templates i sektionen nederst på siden. Du kan nu tilpasse designet på kopien uden, at arbejde direkte på dit aktive design. Når du har foretaget dine rettelser, er næste skridt at se hvordan rettelserne tager sig ud, ude på shoppen, hvilket vi gennemgår i punktet herunder.

 

Forhåndsvisning af designændringer

For at se din shop igennem en deaktiveret designtemplate, skal du først gå ind og redigere den deaktiverede template ved at klikke på Ret design. Når du er inde på den deaktiverede design template klikker du på Se online hvorefter du ser shoppen i et preview:

 

Du kan forlade dit preview igen (så du ser det aktive design) ved at klikke på den grå overlay boks i bunden af siden, som vist når du besøger shoppen i din browser:

 

Aktivering af templatekopi

Når du er klar til at publicere dine rettelser, aktiverer du din templatekopi ved, at klikke på tandhjulsikonet og vælge "Aktiver":

Dialogen som vises under aktivering, hvor vi sætter flueben i "Standard", er en reference til det site templaten aktiveres på. Havde vi f.eks. haft flere sites på shoppen, ville dialogen præsentere flere valgmuligheder.

 

Navngivning af templatekopi

Når en template kopieres, får den automatisk tildelt en tekst i sin titel, der viser at templaten er kopieret. Herefter kan du selv omdøbe templaten efter ønske, så det er til at skelne kopierne fra hinanden. Klik på tandhjulsikonet, på den template du ønsker at navngive, og vælg "Omdøb". Herefter låses titlen op så du kan ændre den:

 

Nyttige links

  • Læs mere om tilretning af design her
  • Se hvordan du retter farver på elementer som ikke direkte er omfattet af indstillingerne i Design Manager her
  • Læs mere om hvordan du laver avanceret tilpasning af shoppens design her