Controllers

I denne artikel:

Hvad er en controller?

En controller benyttes til at initialisere en sides data i systemet, f.eks. en blog-side. Controlleren bruges herefter til at danne Collections eller Entitys af data.

En blog-sides data kan f.eks. initialiseres gennem en controller, som vist nedenfor.

{* Fetch a blogController and set it as primary *}

{controller type=blog assign=controller primary=true}

Som det er vist ovenfor, er det muligt at bestemme, om en controller skal benytte standard parametre fra systemet og URL'en (som f.eks. ISO koden og specifikt ID) ved at sætte primary=true.

Hvilke controllere findes i systemet?

Brug nedenstående kode, til at vise de controllers som findes i systemet (åbnes i pop-up vindue).

{help}

Hvordan får jeg data fra controlleren?

Når controlleren er initialiseret, skal man bruge en Collection eller Entity for at få data ud i et array. Dette vil blive gennemgået yderligere i fanen controllers og entitys